18 aug Virtual reality en interieurontwerp

VIRTUAL REALITY EN INTERIEURONTWERP

Virtual-reality-en-interieurontwerp-2

Virtual reality zie je steeds vaker terugkomen. Je zet een bril op en de ruimte waar je in staat veranderd in een compleet andere ruimte. Je kunt echt beleven hoe het is om in die ruimte rond te lopen. Het is een bizarre belevenis die je mee kunt maken door alleen een bril op te zetten. Ik vind het geweldig dat dit kan.

Virtual reality in combinatie met ontwerpen

Uiteraard gaat er bij mij direct een lampje branden. Hoe gaaf zou het zijn als ik virtual reality kan gebruiken ter ondersteuning van mijn ontwerpen. Dat ik mijn interieurontwerp aan de klant kan laten zien door een virtual reality bril. De klant kan dan simpelweg in zijn/haar nieuw ingerichte woning of kantoor rondlopen terwijl het ontwerp nog niet eens gerealiseerd is.. De beleving is dan optimaal en de klant kan direct zien en voelen hoe het is om zich daadwerkelijk te bevinden in deze ruimte.

Wanneer ik een ontwerp uitwerk is het mijn doel om ervoor te zorgen dat de klant altijd een zo goed mogelijk beeld krijgt van het ontwerp. Denk aan uitgewerkte plattegronden, moodboards, 3D tekeningen, 3D filmpjes en 3D visuals. Allemaal om de belevenis zo optimaal te maken voor de klant. Een 3D tekening geeft al een enorm goed beeld van hoe de ruimte eruit komt te zien en je kunt er via de computer als het waren in staan. Dit werkt erg goed. Maar het kan wel eens voorkomen dat het voor sommige klanten lastig blijft om goed te visualiseren wat de beleving is als je ook daadwerkelijk in het ontwerp staat. Daar zou virtual reality nog wel eens de ultieme oplossing voor zijn!

Ik al zie steeds meer op het internet voorbij komen over virtual reality in combinatie met interieurontwerp, dus ik ben enorm benieuwd wat dit gaat brengen!

Om een beeld te krijgen van hoe het is om door een virtual reality bril te kijken, tegelijkertijd door je nieuwe woning te lopen en de nieuwe inrichting te zien terwijl deze nog niet gerealiseerd is.. Zou je echt even dit filmpje moeten bekijken. Super gaaf!!

Benieuwd naar meer interieur inspiratie?
Volg Vormlab op FACEBOOK & INSTAGRAM & PINTEREST

Bronnen | 1 Yofloor | 2 Filmpje Rendering of architecture / Berga & Gonzales

Geen reactie's

Geef een reactie